fbpx

Во општините од Југоистокот гласањето се одвива без никакви проблеми

 Во општините од Југоистокот гласањето се одвива без никакви проблеми

Во 10те општини од Југоисточниот регион, гласањето се одвива без никакви проблеми и не се забележани никакви нарушувања на изборниот процес.

До 9 часот излезноста по општини е следна:

Богданци 4,59%

 Босилово 2,04%

 Валандово 4,64%

 Василево 3,97%

 Гевгелија 5,85%

 Дојран 7,12%

 Конче 4,75%

 Ново Село 5,38%

 Радовиш 4,21%

 Струмица 4,67%

До 9 часот излезноста на првиот круг претседателски избори на ниво на цела држава е  3,85 отсто. Гласањето се одвива мирно и без неправилности.

Share via
Copy link