fbpx

Второ прскање против комарци во општина Василево

 Второ прскање против комарци во општина Василево

Се известуваат граѓаните на општина Василево дека на ден 05.07.2023 година  (среда) во периодот од 19,00 часот на територијата на општина Василево ќе се започне со прскање против возрасни комарци a на ден 06.07.2023 година (четврток)  од 10,00 часот ќе се спроведе ларвицидно прскање.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Share via
Copy link