fbpx

Во Струмица ќе се прска против возрасни комарци

 Во Струмица ќе се прска против возрасни комарци

Се известуваат граѓаните од општина Струмица, дека на 6 јули (Четврток) 2023 година во периодот околу 19 часот во населените места ќе се изврши прскање против возрасни комарци.

На 07.07.2023 година (петок), со почеток во 10.00 часот, ќе се изврши ларвицидна дезинсекција и

На 07.07.2023 година (петок), со почеток во 23.00 часот, во град Струмица ќе се изврши прскање против возрасни комарци.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Share via
Copy link