fbpx

ЗНМ и ССНМ повикуваат на протестен марш в петок во Скопје

 ЗНМ и ССНМ повикуваат на протестен марш в петок во Скопје

77 години Здружение на новинарите на Македонија

ЗНМ и ССНМ ги повикуваат сите медиумски професионалци на протестен марш во петок (17.02) кој ќе почне од Владата на РСМ до Собранието, на кој заеднички и сплотено ќе го изразиме нашето незадоволство од нападите врз новинарите, навредите и понижувањата од политичарите, нелојалната конкуренција, небезбедните услови во кои работат новинарите, лошата социо-економска состојба

Петок, 17.02.2023, со почеток во 10:30 часот пред Владата на РСМ

Рута на движење: Од Влада до Собрание на РСМ

Share via
Copy link