fbpx

„Астерфест“ годинава од 5 до 9 август

 „Астерфест“ годинава од 5 до 9 август

17-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“ ќе се одржи од 5 до 9 август во Амфитеатарот во Струмица со бројни филмски настани.

Во селектираната програма ќе се прикажат дваесетина нови и интересни филмски содржини од Европа, САД, Велика Британија, Австралија, како и од неколку балкански и македонски автори и продукции. 

За отворањето на 5-ти август е предвидена проекција на филмски блок составен од „Северен пол“ на Марија Апчевска и уште шест ексклузивни кратки играни филмови.

За затворањето на 9-ти август, како куриозитет на фестивалот, ќе има специјална премиера со проекцијата на документарецот „Трн“ на авторите Никола Пијанманов и Столе Ангелов.

Мотото на овогодишниот „Астерфест“ е „Светлините на астерот“, а манифестацијата е традиционално поддржана од Општина Струмица.

Share via
Copy link