fbpx

АВТОБУСИТЕ НАМЕСТО СО 50 МОЖЕ ДА ВОЗАТ СО 75 ОТСТО ПАТНИЦИ

 АВТОБУСИТЕ НАМЕСТО СО 50 МОЖЕ ДА ВОЗАТ СО 75 ОТСТО ПАТНИЦИ

На 80-тата седница, Владата на Република Северна Македонија по предлог на Комисијата за заразни болести, ги прифати измените во протоколите за вршење меѓуградски и меѓународен превоз на патници, со што наместо исполнетост до 50%, отсега во меѓуградскиот и меѓународниот патнички превоз е дозволено исполнетост најмногу до 75% од вкупниот капацитет на возилата.

Share via
Copy link