fbpx

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

 Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

Одбраната на независноста и територијалниот интегритет на татковината е еден од фундаменталните белези на македонската државност.

Македонската армија е современиот гарант на нашата безбедност, стожерот и бедемот на нашата целовитост, креаторот на нашиот мир и чуварот на слободниот и мирен сон на граѓаните.

Нашата армија е наша гордост, особено денес кога чекори рамо до рамо со најразвиените армии во Европа и светот. Нека биде така за вечни времиња.

Нека ни е честит и вековит 18 Август – Денот на Армијата.

Share via
Copy link