fbpx

Tags : Ден на Армијата

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

Одбраната на независноста и територијалниот интегритет на татковината е еден од фундаменталните белези на македонската државност. Македонската армија е современиот гарант на нашата безбедност, стожерот и бедемот на нашата целовитост, креаторот на нашиот мир и чуварот на слободниот и мирен сон на граѓаните. Нашата армија е наша гордост, особено денес кога чекори рамо до рамо […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

-Денес е ден за гордост. Денес е ден кога нашата армија слави 30 години од своето постоење, а со неа славиме и сите ние.Армијата на Република Македонија, служејќи и на татковината и на своите македонски граѓани, е еден од стожерите на нашата земја и посветен чувар на нејзиниот мир, слобода, безбедност и територијален интегритет. Но […]