fbpx

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

 Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

-Денес е ден за гордост. Денес е ден кога нашата армија слави 30 години од своето постоење, а со неа славиме и сите ние.Армијата на Република Македонија, служејќи и на татковината и на своите македонски граѓани, е еден од стожерите на нашата земја и посветен чувар на нејзиниот мир, слобода, безбедност и територијален интегритет. Но таа е секогаш тука да се справи и со последиците од можни поплави, пожари и други елементарни непогоди. За сето тоа треба да и бидеме благодарни на Армијата, но и да бидеме горди што е рамо до рамо со нејзините сродни партнери од земјите членки на НАТО.На сите припадници на АРМ им го честитам 18 Август – Денот на Армијата. Нека е за многу години.

Share via
Copy link