fbpx

Девизните резерви 3,28 милијарди евра

 Девизните резерви 3,28 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на август годинава изнесувале 3.285,7 милиони евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување за 89,1 милион евра.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (72%) по што следуваат валутите и депозитите (16,5%) и монетарното злато (11,5%), соопшти Народна банка.

Share via
Copy link