fbpx

И со армиски хеликоптер се гасне пожарот кај Ѓавато

 И со армиски хеликоптер се гасне пожарот кај Ѓавато

Пожарот кај место викано Погана е активен и се движи од село Ѓавато према село Грчиште. Кај Ѓавато е запрен на 100 до 200 метри од селото, информираат од Центарот за управување со кризи.

На терен за гаснење на пожарот моментално се екипи на ДЗС од Валандово -тим за брз одговор со 13 вработени,комуналец од Богданци со 10 луге, ДППД Дојран со 1 цистерна ,ТППЕ Струмица со 1 теренско возило со пумпа и 5 пожарникари.

Хеликоптер на АРСМ пристигнал во 06.00 часот и веќе два пати има дејствувано.

Share via
Copy link