fbpx

Излезноста во Струмица до 13 часот е 28,8%

Во општина Струмица до 13 часот на гласање излегле 28,8 отсто од вкупно запишани 49.341 избирачи во Избирачкиот список.

Во Радовиш до 13 часот гласале 21 отсто, во Конче има излезност од 14,3 проценти, во Босилово до 13 часот излегле 17,9 отсто, а во во Василево 20 проценти.Во Ново Село на гласање  излегле 20,40 проценти.

Според информациите од општинските изборни комисии изборниот ден досега поминува мирно и без проблеми.

Share via
Copy link