fbpx

Tags : излезност

Локални избори 2021 Југоисток-излезност до 17 часот

Излезност до 17 часот во десетте општини Валандово 9.992 (99,92%)9.984 5.229 52,37% Василево 10.688 (99,93%)10.681 5.192 48,61% во Југоистокот: Богданци 6.633 (99,73%)6.615 3.218 48,65% Босилово 12.334 (99,94%)12.327 5.664 45,95% Гевгелија 19.076 (99,83%)19.044 10.096 53,01% Дојран 2.677 (99,89%)2.674 1.669 62,42% Конче 2.769 (99,93%)2.767 1.713 61,91% Ново Село 11.309 (100,00%)11.309 3.998 35,35% Радовиш 24.540 (99,86%)24.506 10.490 42,81% […]

Излезноста во Струмица до 13 часот е 28,8%

Во општина Струмица до 13 часот на гласање излегле 28,8 отсто од вкупно запишани 49.341 избирачи во Избирачкиот список. Во Радовиш до 13 часот гласале 21 отсто, во Конче има излезност од 14,3 проценти, во Босилово до 13 часот излегле 17,9 отсто, а во во Василево 20 проценти.Во Ново Село на гласање  излегле 20,40 проценти. […]