fbpx

Tags : избори 2020

Излезноста во Струмица до 13 часот е 28,8%

Во општина Струмица до 13 часот на гласање излегле 28,8 отсто од вкупно запишани 49.341 избирачи во Избирачкиот список. Во Радовиш до 13 часот гласале 21 отсто, во Конче има излезност од 14,3 проценти, во Босилово до 13 часот излегле 17,9 отсто, а во во Василево 20 проценти.Во Ново Село на гласање  излегле 20,40 проценти. […]

Гласаат болните и немоќните, затвореници и граѓани во установи за

Во општините од Југоистокот денес почна гласањето на болните и немоќните, затворениците и граѓани кои живеат во установи. Во општина Струмица денес гласаат 466 болни и изнемоштени лица. Покрај нив правото на глас можат да го остварат и затвореници од Затворот во Струмица, Терапевтската установа „Покров“ и Заводот за заштита и рехабилитација  на деца и […]