fbpx

Известување од „Комуналец“

 Известување од „Комуналец“

Се известуваат граѓаните дека екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ дека во недела 5 декември започнуваат со акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица. Акцијата почнува од улицата Маршал Тито -Старата Струмичка чаршија, поточно од „Топчето“ до Хотел „Централ“.

Заради присуство на механизација со која се кројат и отстрануват сечените гранки се молат сите граѓани да ги отстранат и да не ги паркираат своите возила од 08 до 17 часот. Во исто време се известуваат и останатите граѓани дека за тоа време улицата по која се кројат дрвјата ќе биде затворена за сообракај.

Share via
Copy link