fbpx

Tags : известување

Известување од Општина Струмица за асфалтирање на улици

Општина Струмица ги известува граѓаните дека во следните 4 денови ќе се поставува втор слој асфалт на следните улици: -Петок, 17.05.2024 на улица „Братство Единство“ на потегот од улицата „24-ти Октомври“ до булеварот „Климент Охридски“. -Сабота, 18.05.2024 на делови од улицата „Мито Хаџивасилев Јасмин“. -Недела, 19.05.2024 на крстосницата на булеварите „Климент Охридски“ и „Гоце Делчев“. […]

Ивестување од „Комуналец“ за работата на пазарите за Велигден

Се известуваат сите граѓани дека пазарот „Чешел“ како и Кванташкиот пазар ке работат со редовно работно време за престојните Велиденски празници. Пазарот во „Глобал“ ке работи редовно во сабота додека во петок и понеделник ке биде затворен. Фото: архива

Известување од „Комуналец“:до 12 часот неколку улици без вода

Заради работа на водоводната мрежа од 9 до 12 часот без вода ќе останат улиците: „24 Октомври“ од пресекот со улица „Жртви на фашизмот“ до пресекот со улица „Братство и единство“, улица „Жртви на фашизмот“ од пресекот со улица „Васил Сурчев“ до пресекот со улица „24 Октомври“, како и улица „Братство и единство„ од пресекот […]

Известување од „Комуналец“ за работни денови на пазарите

Се известуваат сите граѓани дека во пресрет на празникот Божиќ, сабота останува работен ден за градските пазари и Трговски центар „Глобал“, а во недела и понеделник истите ќе бидат затворени. Во понеделник останува да работи само Пазарот на големо – Кванташки Пазар. Воедно уште еднаш на сите им посакуваме спокојни и благодетни Божиќни празници и […]

Известување од Општина Струмица за пренасочување на сообраќајот

Се известуваат граѓаните и учесниците во сообраќајот дека поради вршење на градежни работи на крстосницата на улицата „24 Октомври“ и улицата „Братство Единство“, ќе има пренасочување на сообраќајот. Апелираме до граѓаните за разбирање, трпеливост и почитување на поставената сообраќајна сигнализација.

Известување од градоначалникот Костадинов за прекинување на стручната расправа за

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека по предлог на Комисијата за урбанизам, формирана од Градоначалникот на Општина Струмица, како и предлогот од Комисијата за стручна расправа, постапката за стручна расправа со јавна презентација и јавна расправа на Генерален урбанистички план за град Струмица, Општина Струмица, со плански период 2023-2033 година, распишана со одлука за организирање на […]

Известување од „Комуналец“ за прекин во водоснабдувањето

Поради отстранување дефект на водоводната мрежа без водоснабдување од 14 до 22 часот ќе останат улиците 5 Ноември, Славчо Стојменски, Бетовенова, Бошко Буха и Братство,соопштија од ЈПКД „Комуналец“. Фото: архива

Известување од „Комуналец“

Поради отстранување на дефект на водоводната мрежа од 09 до 13 часот без водоснабдување ќе остане улица „Мито Хаџивасилев Јасмин“ и дел од улица „Гоце Делчев“ од бр 90 до 101

Известување од „Комуналец“

Се известуваат граѓаните дека екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ дека во недела 5 декември започнуваат со акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица. Акцијата почнува од улицата Маршал Тито -Старата Струмичка чаршија, поточно од „Топчето“ до Хотел „Централ“. Заради присуство на механизација со која се кројат и отстрануват сечените […]