fbpx

„Комуналец“ го чисти поројот на „Крушевска Република“

 „Комуналец“ го чисти поројот на „Крушевска Република“

Екипа од Одделението „Комунална хигиена“ при ЈКПД ,,Комуналец“ започна со редовното зимско чистење на каналот долж улицата „Крушевска Република“.

Со ова акција се сече и се отстранува исушената вегетација и се чисти од разновиден отпад фрлен во него.

Од „Комуналец“ апелираат до граѓаните кои живеат покрај каналот , својот отпад да не го фрлаат во него туку да се обратат во Центарот за грижа на корисници на телефонски број 13-110 кој работи 24 часа, а на кој сите граѓани можат да ги пријавуваат сите дефекти на водоводната и канализационата мрежа, како и проблемите од јавна чистота. На овој број можат да се јават и сите граѓани кои имат потреба од подигање на шут, градежен отпад, гранки од дрвја и друг цврст отпад.

Share via
Copy link