fbpx

Tags : порој

Фото: Течат градежните работи за покривање на Поројот „Крушевска Република“

Градежните работи за покривање на Поројот „Крушевска Република“ течат според предвидената динамика, а деновиве почна поставувањето на покривната конструкција. До крајот на септември каналот треба да биде целосно реконструиран и покриен, а просторот над него ќе биде урбан и хортикултурно уреден простор.

Заврши уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел

Заврши уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел, на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркања, со што го решивме проблемот со атмосферските води, соопшти денес градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. -По ова, веќе можеме да го реализираме следниот проект – уредување, односно, покривање на дел од поројот во урбаниот дел.Јавниот повик […]

„Комуналец“ го чисти поројот на „Крушевска Република“

Екипа од Одделението „Комунална хигиена“ при ЈКПД ,,Комуналец“ започна со редовното зимско чистење на каналот долж улицата „Крушевска Република“. Со ова акција се сече и се отстранува исушената вегетација и се чисти од разновиден отпад фрлен во него. Од „Комуналец“ апелираат до граѓаните кои живеат покрај каналот , својот отпад да не го фрлаат во […]

Јаневски:почнаа подготовките за покривање на Поројот

Уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел со којшто се решава проблемот со атмосферските води, се одвива според планираната динамика, објави денес градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Понатаму во објавата се додава: -Во тек се бетонските работи на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркајна.Почнавме од овој дел затоа што сметавме дека […]