fbpx

Tags : чистење

„Комуналец“ почнува со чистење на на дивите депонии и сите

Со подобрување на временските услови и покачување на температурите ЈПКД „Комуналец“ почнува со чистење на дивите депонии околу градот, на сите јавни зелени површини низ градот, како и на малите паркови и игралишта за деца кои се наоѓаат помеѓу станбените комплекси. -Иако поединци се однесуваат несовесно со фрлање на смет насекаде се зголемува бројот на […]

В недела продолжува акцијата на „Комуналец“ за чистење на Струмица

Со цел за подобрување на јавната чистота ЈПКД „Комуналец“ Струмица в недела, 25 јуни продолжува со метење, машинско чистење, подигање на смет и миење на улиците во долниот дел од Струмица, поточно подрачјето помегу Ленинова, булевар Гоце Делчев и Климент Охридски. Се молат сите граѓани од овој реон кои имат секаков вид на отпад да […]

„Комуналец“ продолжува со чистење, на ред е горниот дел од

Со цел за подобрување на јавната чистоќа ЈПКД „Комуналец„ Струмица в недела 18 јуни продолжува со метење, машинско чистење, подигање на смет и перење на улиците во горниот дел од Струмица, поточно од горниот дел на булеварот Маршал Тито. Се молат сите граѓани од овој реон кои имат секаков вид на отпад да го пријават […]

„Комуналец“ почнува акција за генерално чистење на Струмица

JПКД „Комуналец„ Струмица започнува со акција за генерално чистење на Струмица. Освен редовното собирање смет и метење на улиците, секоја недела ќе се врши и генерално чистење и собирање на смет и машинско перење на улиците. Акцијата започнува во nедела на 11 Јуни во градските населби „Карпош“ и „Чифлик“ и се замолуват сите граѓани од […]

ЈПКД „Комуналец“ со подршка на Советот на Општина Струмица набави

ЈПКД „Комуналец“ со подршка на Советот на Општина Струмица набави две нови автоматизирани машини за чистење на улиците по најсовремени европски стандарди коишто ќе овозможат побрзо и поквалитетно чистење на улиците. За што поконкретно станува збор од изјавата на Директорот на ЈПКД „Комуналец„ Струмица, Зоран Горгиев. https://fb.watch/fE7_sb2Hnc/

„Комуналец“ ги чистеше наносите од невреметоод поред два дена

-Вредните работници на ЈПКД „Комуналец“ и денеска со механизација и рачно ги чистеа наносите од невремето пред два дена.Така се сака нашата Струмица, со работа и посветеност, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

Се чистеа училишниот двор и депониите во Еднокуќево и Босилово

Вчера општина Босилово и ЈПКД”Огражден” Босилово работеа на расчистување на училишиот двор во село Еднокуќево и чистењето на депониите во истото село и село Босилово. Во наредните денови се продолжува со чистење и во другите населени места.

Голема акција на „Комуналец“ в недела за чистење на отпадот

В недела ЈПКД „Комуналец“ Струмица од 07 до 16 часот започнува со голема акција за чистење отпад во градот Струмица. Во акцијата е планирано да се испразнат сите контењери, да се исчисти сметот околу нив, како и да се исчистат сите мини депонии направени од несовесни граѓани низ улиците на градот. -За да не се […]

„Комуналец“ почна со генерално летно чистење на долниот дел од

ЈПКД „ Комуналец „ – Струмица почна со генерално летно чистење на долниот дел од каналот на „Крушевска Република„ со што се превенира создавање на поплави од поројни дождови во летниот период. Во акцијата е соберена и депонирана сета трева и исушени растенија кои беа претходно третирани со средство за сушење, сите нови израстоци на […]