fbpx

„Комуналец“ почнува акција за генерално чистење на Струмица

 „Комуналец“ почнува акција за генерално чистење на Струмица

Green heart on the grassy field. Concepts of love, Valentine’s Day, but also healthy environment, ecology, safe the earth

JПКД „Комуналец„ Струмица започнува со акција за генерално чистење на Струмица.

Освен редовното собирање смет и метење на улиците, секоја недела ќе се врши и генерално чистење и собирање на смет и машинско перење на улиците.

Акцијата започнува во nедела на 11 Јуни во градските населби „Карпош“ и „Чифлик“ и се замолуват сите граѓани од овие реони кои имат секаков вид на отпад да го пријават на 13 110 и да го извадат пред дворовите во недела до 12 часот како би бил подигнат во текот на денот.

Акцијата продолжува и наредните недели во месец Јуни и етапно ќе биде опфатен целиот град.

Share via
Copy link