fbpx

Tags : акција

„Комуналец“ се вклучи во акцијата „Чисти ридови за сите“

ЈПКД „ Комуналец „ во соработка со Општина Струмца со луѓе и механизација активно се вклучи еко акцијата „Чисти ридови за сите 4“, организирана од ВК „Актив“ која се реализираше денеска. -Со помагањето во собирање на сметот оставен од страна на несовесни граѓани покрај патот за месноста Чам-Чифлик заедно со еко активисти и невладини организации, […]

В недела продолжува акцијата на „Комуналец“ за чистење на Струмица

Со цел за подобрување на јавната чистота ЈПКД „Комуналец“ Струмица в недела, 25 јуни продолжува со метење, машинско чистење, подигање на смет и миење на улиците во долниот дел од Струмица, поточно подрачјето помегу Ленинова, булевар Гоце Делчев и Климент Охридски. Се молат сите граѓани од овој реон кои имат секаков вид на отпад да […]

„Комуналец“ ја почна акцијата за генерално чистење на Струмица

Со цел за подобрување на јавната чистота, ЈПКД „Комуналец“ Струмица започна со акција за генерално чистење на Струмица. Во акцијата се влучени 30 работници, две машини за метење на улиците , 4 трактори, еден камион а по подигањето на сметот и метење на улиците вклучена е и цистерна која врши перење на истите. Акцијата започна […]

„Комуналец“ почнува акција за генерално чистење на Струмица

JПКД „Комуналец„ Струмица започнува со акција за генерално чистење на Струмица. Освен редовното собирање смет и метење на улиците, секоја недела ќе се врши и генерално чистење и собирање на смет и машинско перење на улиците. Акцијата започнува во nедела на 11 Јуни во градските населби „Карпош“ и „Чифлик“ и се замолуват сите граѓани од […]

В недела „Комуналец“ почнува акција за собирање на отпадот од

Со цел да одговори на потребите на граѓаните за почисти улици низ градот ЈПКД „Комуналец“ започнува со акција за генерално собирање на отпадот низ улиците на Струмица. Акцијата започнува в недела на 9 октомври и ке бидат подигнати сите мапирани поголеми купови со смет кои се наоѓаат по улиците на градот. -Освен тоа апелираме до […]

Македонските гастроентеролози во глобална акција за борбата со потхранетоста предизвикана

Македонското здружение за ентерална и парентерална исхрана се приклучува кон глобалната акција за борба со потхранетост предизвикана од болести, преку потпишување на Декларација со која се признава правото на нутритивна поддршка како посебно човеково право. Декларацијата ја потпиша претседателката на Здружението, проф. д-р Калина Гривчева Старделова на меѓународен конгрес кој во организација на Европското здружение […]

Акција за пошумување над Струмица-„Градот заслужува да дише“

Во организација на еколошките здруженија „Стига е“, „Еко долина“ и „Здрава котлина“ денеска се одржа акција за пошумување во месноста Чам Чифлик и опожарениот дел над градот од големиот пожар во 2012 година. Во акцијата се засадени илјада дрвца, а во масовната акција се вклучи и градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов, претседателот на Советот, Марјан […]

Собирна хуманитарна акција на Црвен крст по повод Денот на

По повод кампањата Денот на гладта, под мотото „Помислете и на нас“, кој се одбележува на 16 октомври, Општинската организација на Црвен крст Струмица организира собирна хуманитарна акција за прибирање на прехрамбени артикли и парични средства. Акцијата се одржува во периодот од 16 до 22 Октомври, каде граѓаните, фирмите и институциите можат да донираат прехрамбени […]

Лајонси со акција „купи и подари оброк – нахрани семејство“

„Купи и подари оброк – нахрани семејство“ е акција која почна да ја реализира Лајонс клубот Прилеп. Станува збор за втор имиџ проект на Гувернерката на Лајонс Дистрикт 132, Весна Пацаноска, која потекнува од овој клуб.„Засега почнавме со Лајонс Клубот Прилеп и во соработка со пет ресторани. Целта е оваа акција да се прошири низ […]

Голема акција на „Комуналец“ в недела за чистење на отпадот

В недела ЈПКД „Комуналец“ Струмица од 07 до 16 часот започнува со голема акција за чистење отпад во градот Струмица. Во акцијата е планирано да се испразнат сите контењери, да се исчисти сметот околу нив, како и да се исчистат сите мини депонии направени од несовесни граѓани низ улиците на градот. -За да не се […]