fbpx

„Комуналец“ го украсува булеварот „Ленинова“ со магнолии и индиски јорговани

 „Комуналец“ го украсува булеварот „Ленинова“ со магнолии и индиски јорговани

Со цел за поубав и поурбан изглед на градот, освен уредување на кружните текови , деновиве се врши садење на стотина дрвја Манголија и Индиски јоргован по целата должина на зелените острови на булеварот Ленинова, објави ЈПКД „Комуналец“.

Се очекува овие дрвја со своето пролетно цветање да дадат убав и свеж изглед на овој дел од градот.

Од „Комуналец“ апелираат до граѓаните да не вршат оштетувања на посеаните дрвја за да не се нагрдува овој убав дел од градот.

Share via
Copy link