fbpx

Костадинов: Дваесетина деца со надмината возраст се вклучени во образовниот процес

 Костадинов: Дваесетина деца со надмината возраст се вклучени во образовниот процес

-Децата се нашето најголемо богатство, а нивното образование наш приоритет.Со грант којшто го добивме од Детската фондација Песталоци, дваесеттина деца со надмината возраст ги вклучивме во редовниот воспитно-образовен процес, а коишто пред тоа беа надвор од училиштата. Поддршката за овие деца ја продолжуваме и понатаму, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

-Со посебно задоволство денеска присуствував на завршниот настан во соработка со Домот за деца и млади и Библиотеката, а на кој децата цртаа на тема „Јас имам сон“ Мојот сон е здрави деца, образовани деца, сигурна иднина на Струмица,напиша Костадинов.

Share via
Copy link