fbpx

Министерката Шахпаска и градоначалникот Јаневски на увид во изградбата на градинки во Струмица

 Министерката Шахпаска и градоначалникот Јаневски на увид во изградбата на градинки во Струмица

Градоначалникот Коста Јаневски и министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска извршија увид во градежните активности на доградбата во Клон 2 на градинката „Детска радост“ и новата градинка во касарната.

И на двата објекта градежните работи се во завршна фаза.

Со овие капацитети се обезбедуваат современи услови за згрижување и воспитување на уште 365 деца од предучилишна возраст.

Share via
Copy link