fbpx

Нов мурал во Струмица

 Нов мурал во Струмица

Денеска на западната фасада на Комерцијална банка е поставено делото „Се’ е тука“ на уметникот Владимир Илиевски.

Сликата е со димензии 650×530 см. работена во техника акрилик.

Муралот е реализиран во рамките на институционалниот грант на Здружение за култура -Транзен во делот на децентрализација на културата и уметноста во југоисточниот дел на Македонија.

Share via
Copy link