fbpx

Од април минимална плата ќе биде 20.175 денари

 Од април минимална плата ќе биде 20.175 денари

Почнувајќи од април минималната плата во државата ќе биде повисока за 2.175 денари и од 18.000 ќе се покачи на 20.175 денари.

Ова е 12% зголемување на основната минимална плата. Секој работник следниот месец ќе ја зема оваа плата како минимална.

Согласно законот за административни службеници којшто е усогласен со законот за минимална плата тоа значи дека линеарно ќе се усогласат платите на 27.000 работници како и во другите сектори во кои законите се усогласени со законот за минимална плата.

Share via
Copy link