fbpx

Општина Струмица пробива и асфалтира улици во Големиот градски парк

 Општина Струмица пробива и асфалтира улици во Големиот градски парк

Согласно планираната динамика за реализација на Програмата за уредување на градежно земјиште, деновиве, општина Струмица реализира улици во паркот.

Се работи на пробивање и тампонирање на улици во должина од 780 метри, а дел од нив ќе бидат и асфалтирани.

Со овој градежен зафат ќе се зголемат и пешачките патеки.

Share via
Copy link