fbpx

Tags : Улици

Известување од „Комуналец“:неколку улици без вода заради замена на главна

Заради подобрување на водоснабдувањето и замена на главна водоводна цевка на улица „Братство и Единство“ (нов кружен тек) без вода ќе останат улиците: – Булевар Маршал Тито од пресек со улица Браќа Миладинови до пресек со улица Васил Сурчев, -Улица Младинска од пресек со улица М.Х.Јасмин до пресек со булевар Братсво и Единство, – Улица […]

„Комуналец“ континуирано го отстранува снегот низ улиците и патиштата

Зимската служба на ЈПКД „Комуналец „Струмица од почетокот на снежните врнежи е излезена на терен и врши континуирано отстранување на снегот низ улиците на Општина Струмица. Се работи со 4 возила кои го чистат снегот, истовремено насипувајќи сол со што се спречува таложење на снег низ улиците на Струмица. Патиштата кон Цареви кули и населените […]

Костадинов: за две години во Струмица се асфалтирани преку 50

Денеска втор слој асфалт се ставаше на улицата „Герас Цунев“ на потегот од улицата „Сандо Масев“ до улицата „Боро Џони“.Се асфалтира вкупна површина од 774 метри квадратни, на којашто претходно беше изгребан стариот асфалтен слој. Овој градежен зафат чини 1.300.000 денари обезбедени од општинскиот буџет. Градоначалникот Костадин Костадинов со советниците и тимот од секторот за […]

Пролетно чистење на улиците во Василево

ЈПКД „Турија“,Василево започна со пролетно чистење на улиците. Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, денеска изврши увид во текот на активностите кои се одвиваа на главната, влезна, улица во населеното место Василево, каде екипа на комуналното претпријатие работеше на отстранување на наталожената земја и другиот отпаден материјал покрај коловознатат лента и тротоарот. -Во договор сме […]

На осум улици во Струмица почна да се поставува втор

Општина Струмица продолжува со реализација на програмата за асфалтирање на улици со втор слој асфалт. Во следните денови со овој градежен зафат ќе бидат опфатени вкупно 8 улици:1.Улицата „Ценка Павлова“- потег од ул. „Младинска“ до ул. „Ката Поцкова“ 2.Улицата „Браќа Минкови“- потег од ул. „Младинска“ до ул. „Ката Поцкова“ 3.Улицата „Киро Абрашев“- потег од ул. […]

Јаневски: Почна изградбата на сервисни улици и фекални колектори во

-Започна решавањето на проблемот од суштинско значење за жителите од населбата Софилар. По долги и сложени подготвителни активности, ветеното на почетокот од мандатот, започна да се реализира, објави градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Денеска механизацијата пристигна на локацијата каде што ќе бидат изградени две сервисни улици и три фекални колектори. Нека е со среќа почетокот […]

Почнува изградбата на две сервисни улици и три фекални колектори

По долги подготвителни работи коишто требаше да ги направи општина Струмица, но и жителите на населбата, започнува изградбата на две сервисни улици и три фекални колектори во Софилар. Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, го потпиша договорот, набавката е одобрена од страна на Министерството за финансии во рамките на проектот за подобрување на општинските услуги. Вкупниот износ […]

Општина Струмица пробива и асфалтира улици во Големиот градски парк

Согласно планираната динамика за реализација на Програмата за уредување на градежно земјиште, деновиве, општина Струмица реализира улици во паркот. Се работи на пробивање и тампонирање на улици во должина од 780 метри, а дел од нив ќе бидат и асфалтирани. Со овој градежен зафат ќе се зголемат и пешачките патеки.

Се проширува гасоводната мрежа во Струмица

Во тек е изградба на нова делница на дистрибутивна гасоводна мрежа во Струмица, УБ2 на улица „24-ти Октомври“ , улица „Коста Бозов“, делови од улиците „Браќа Миладинови“, „Јанко Цветинов“ и „Климент Охридски“, со вкупна должина од 1.850 метри, информираат од ЈПЕД „Струмица-Гас“.