fbpx

Општина Струмица со голема поддршка за титулата Европска младинска престолнина за 2025 година

 Општина Струмица со голема поддршка за титулата Европска младинска престолнина за 2025 година

Сериозно и интензивно ја подготвуваме апликацијата за титулата Европска младинска престолнина за 2025 година што ја доделува Европскиот младински форум, објави градоначалникот Костадин Костадинов.

-Како прва Општина од Република Северна Македонија којашто учествува во овој избор, секојдневно добиваме голема поддршка од институции и организации, што навистина многу ни значи и уште повеќе не охрабрува во подготовките за освојување на оваа престижна титула.Убеден сум дека во периодот што претстои ќе имаме успешна и плодна соработка со сите наши поддржувачи и заеднички ќе ја направиме Струмица град пријател на младите луѓе и место каде тие ќе бидат максимално вклучени во процесите на донесување на одлуки и ќе имаат значајно место во создавањето на сегашноста и креирањето на иднината, напиша Костадинов.

Денеска поддршк даде и директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Марко Ѓоргиевски.

-Како Национална агенција силно веруваме дека оваа можност ви нуди извонредни искуства и креирање нови партнерства

Share via
Copy link