fbpx

Почина Добрин Андонов- првиот градоначалник на општина Василево

 Почина Добрин Андонов- првиот градоначалник на општина Василево

Вчера почина Добрин Андонов-првиот градоначалник на општина Василево. 

Роден е на 05.12.1958 година во Варварица, основно образование завршил во Василево, средно во гимназијата Јане Сандански во Струмица  и во 1982  година дипломирал на Економскиот факултет  во Штип, при универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, Скопје.

На чело на општина Василево  е од нејзиното основање во  1996 година  и со неа успешно раководи до 2000 година.

Ќе остане  запаметен по неговата скромност, смиреност, сериозност и мудрост во носењето на одлуките и раководењето со општината.   Под негово раководство општина Василево   го започнува процесот на модернизирање и планско комунално уредување, процесот  на постепено менување на ликот на населените места, процес  кој значи постепено подобрување на начинот и условите за живот во општината,  која полека но сигурно според стандардите на живеење се приближува до урбаните средини.

Својата успешна кариера ја продолжува  во хотелот Цар Самоил во Бања Банско, каде извршува директорска функција.

Share via
Copy link