fbpx

Почна кампањата за носење маски

 Почна кампањата за носење маски

Владата и Министерството за здравство започнаа кампања за носење маски со цел поддршка на Законот и подигнување на свеста на граѓаните за важноста на почитување на мерките и препораките за заштита од КОВИД-19.

Само заедно, со придржување до мерките и препораките може да се заштитиме и избориме со опасноста од КОВИД-19.Носењето маска е наједноставен начин за заштита од КОВИД-19. Носете маска за да се заштите себе си и вашите најблиски, носете маска од солидарност кон јавното здравје. Одговорноста е во секој од нас!

Share via
Copy link