fbpx

Почна расчистувањето во „Глобал“

 Почна расчистувањето во „Глобал“

Денеска почна расчистувањето на остатоците од големиот пожар во Трговскиот центар „Глобал“.

Екипи на ЈПКД „Комуналец“, под раководство на директорот Зоран Горгиев, со специјализирани машини за чистење и возила за подигање на сметот ги расчистуваат остатоците и ги вадат пред влезовите на „Глобал“ каде се товарат во камионите.

Според најавите од директорот Горгиев расчистувањето треба да заврши задутре и потоа се очекува да почнат работите на санирање и изградба на деловите од трговскиот центар кои беа зафатени од пожарот.

Share via
Copy link