fbpx

Помина првата недела од Струмица опен фестивал

 Помина првата недела од Струмица опен фестивал

Деветто издание на манифестацијата Струмица ОПЕН фестивал е во тек. Настаните се одвиваат според одобрените протоколи за одржување на настани на отворено. Во првата фестивалска недела се одржаа два аеробик тренинзи, рекреативно ноќно искачување до локалитетот Цареви кули и традиционаната вечер на афоризми.

Програмата продолжува на ограничена локација во градскиот парк во недела, 16 август со Chill Day.

Следните четири денови ќе се одржат и четири филмски проекции на македонските филмови: „Година на мајмунот“, избор на краткометражни филмови од домашни автори, „Медена земја“ и „Три дена во септември“. 

Линк до видеото: https://www.facebook.com/watch/?v=219236432821339

Share via
Copy link