fbpx

Пожар во двор на болницата во Струмица

 Пожар во двор на болницата во Струмица

Во текот на вчерашниот ден, околу 14:43 часот, Полициската станица во Струмица прими пријава за пожар во дворното место на ЈЗУ Општа болница – Струмица. Според соопштението од СВР Струмица, пожарот зафатил сува трева и гранки кои биле насобрани околу метален контејнер во дворот на болницата.

Вратата на контејнерот била отворена, што овозможило огнот да зафати дел од стара книговодствена документација сместена внатре. Нема повредени.

Share via
Copy link