fbpx

Пожарникарите гаснеа запалена депонија и нискостеблеста шума кај Колешино

 Пожарникарите гаснеа запалена депонија и нискостеблеста шума кај Колешино

Денеска во 12:00 часот, во близина на село Колешино, ТППЕ Струмица со 3 против пожарни возила и 7 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена депонија од која пожарот се проширил на нискостеблестата шума во нејзина близина.

Пожарот е навремено локализиран и ликвидиран околу 15:30 часот.

Share via
Copy link