fbpx

Tags : Колешино

Голем пожар кај селата Зубово, Колешино и Сушица

Денеска 13:45 часот, во атарот на селата Зубово, Колешино и Сушица, ТППЕ Струмица со 4 против пожарни возила и 9 пожарникари – спасители интервенира на гасење на запалени стрништа, суви треви и дрвја. Гори површина од околу 20 хектари и должина од околу 3 километри покрај реката Струмица . Пожарот е во разгорена фаза помогнат […]

Пожарникарите гаснеа запалена депонија и нискостеблеста шума кај Колешино

Денеска во 12:00 часот, во близина на село Колешино, ТППЕ Струмица со 3 против пожарни возила и 7 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запалена депонија од која пожарот се проширил на нискостеблестата шума во нејзина близина. Пожарот е навремено локализиран и ликвидиран околу 15:30 часот.

Пожарникарите гаснеа предавател кај Колешино

Попладне во 18:35 часот во атарот на село Колешино, Територијалната против пожарна единица на Струмица со две против пожарни возила и пет пожарникари интервенираше на гаснење на телекомуникациски предавател, запалена сува трева и отпаден материјал. Пожарот е локализиран и ликвидиран околу 21:00 часот. Фото: Пожарникари-Струмица

Sticky

Премиерот Спасовски, министерот Сугарески и директорот Китанов: Градежна офанзива во

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески денеска направија увид на повеќе делници од патната инфраструктура во Југоисточниот дел на нашата земја „Се уверивме дека градежните работи на сите делници, за изградба, реконструкција и за рехабилитација на регионалната патна мрежа, се во полн ек […]