fbpx

Прв професионален договор на Савовски со Џио Струмица

 Прв професионален договор на Савовски со Џио Струмица

Одбојкарскиот клуб ЏИО Струмица продолжува со процесот на подмладување на тимот и грижа за најголемите македонски одбојкарски надежи.

Средниот блокер Филип Савовски го потпиша првиот професионален договор со шампионскиот тим и со своите 206 сантиметри на 18 години претставува еден од најголемите македонски потенцијали за репрезентативната одбојкарска приказна.

Савовски го следи патот на одбојкарскиот развој на повеќе негови сограѓани од Пробиштип кои станаа доста успешни одбојкари поминувајќи го потребниот струмички филтер за професионален и правилен развој на одбојкарските вештини и здрав спортски живот.

Share via
Copy link