fbpx

Tags : Савовски

Прв професионален договор на Савовски со Џио Струмица

Одбојкарскиот клуб ЏИО Струмица продолжува со процесот на подмладување на тимот и грижа за најголемите македонски одбојкарски надежи. Средниот блокер Филип Савовски го потпиша првиот професионален договор со шампионскиот тим и со своите 206 сантиметри на 18 години претставува еден од најголемите македонски потенцијали за репрезентативната одбојкарска приказна. Савовски го следи патот на одбојкарскиот развој […]