fbpx

Tags : 2023

Вечер завршува „Астерфест“ 2023

Вечер во Амфитеатарот во 20:30 часот ќе има проекција на „ЗВУЧЕН КАФЕЗ“, во чест на лауреатката Каталин Ладик. Тоа е воедно последниот настан на овогодишниот, 18-ти Астерфест. Овој унгарски едночасовен документарен портрет е во режија на Корнел Силаги (Игор Бухаров). Проекцијата ќе има повремена музичка придружба на акустична гитара во изведба на Георги Трајков.