fbpx

Tags : 26 мај

37.издание на Фолк фест „Валандово“ на 26 мај

Денеска во Валандово се одржа прес конференција за претстојното, 37 издание, на фестивалот за новосоздадена македонска фолк песна Фолк фест „Валандово 2024“. Фестивалот годинава ќе се одржи на 26 мај (недела), со една натпреварувачка вечер, на која ќе бидат изведени 20 новосоздадени фолк композиции, чиј редослед беше утврден преку жребување. На 24 и 25 мај, […]