fbpx

Tags : 5 години

„Фолклорна низа“ одбележа 5 години постоење и втор пат го

Здружението за ора и песни „Фолклорна низа“ вечерва со концерт и настап на фолклорните ансамбли „Бучим“ од Радовиш, „Пирински ритми“ од Петрич, Бугарија и „Љупчо Сантов„ од Оризари, кочанско, го одбележа јубилејот 5 години од постоењето и воедно го организираа вториот фестивал „Фолклорни алки“. -Народните ора и песни се наше богатство и гордост. Се дружиме, […]