fbpx

Tags : 8.март

По повод 8.Март превентивна кампања на полицијата „Вози одговорно“

Во чест на одбележување на празникот на жената 8-ми Март, Секторот за внатрешни работи Струмица, во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и Факултетот за безбедност ја спроведоа кампањата „Вози одговорно“. -На повеќе локации на подрачјето на Струмица полициски службеници од СВР Струмица и советници од Републичкиот совет за безбедност на […]

Полицијата со флаери и цвеќе им го честиташе 8.Март на

Денеска, во чест на Меѓународниот ден на жената 8-ми Март, Секторот за внатрешни работи Струмица спроведе превентивна активност при што на подрачје на Струмица на жени возачи им беа поделени флаери со едукатива содржина. Исто така, активноста беше спроведена и на подрачје на Радовиш, каде што на неколку локации на жените возачи им подарија цвеќе.