fbpx

Tags : 9 Мај

Во Струмица одбележан 9 Мај-Денот на победата над фашизмот и

Денес пред споменикот на паднатите борци од НОАВМ во малиот градски парк, во организација на Општина Струмица, се одржа свеченост по повод 9 Мај – Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа. За историографијата и значењето на празниците зборуваше членот на Советот на општина Струмица, Ице Беличев. Денес се навршуваат 79 години од […]