fbpx

Tags : Априлијада

Во Богданци се одржа „Априлијада“

По повод 1 април, Денот на шегата, денеска во Градскиот парк во Богданци се оддржа традиционалната манифестација „Априлијада“. Во програмата учествуваа дечиња од ЈОУДГ „Коста Поп Ристов Делчев“, како и ученици од ООУ „Петар Мусев“ Богданци и СОУ „Богданци“. Настанот го организираше Дом на Култура „Бранд Петрушев“ во соработка со Општина Богданци. Наградени се следните […]

Детски карневал во Радовиш за традиционaлната „Априлијада“

Радовиш денеска беше претворен во карневал на детската фантазија.Плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ личеше на пролетен мозаик и кошница исполнета со разнобојни цветови, бубамари, пчелички, кловнови, волшебници, дизниеви јунаци и многу други маски, коишто денес беа дел од традиционалната „Априлијада“. Почнувајки со дефиле од бул.Александар Македонски и движејки се кон плоштадот, каде маските имаа свое претставување, и […]