fbpx

Tags : Армија

Претседателот Пендаровски потпиша наредба за ангажирање на Армијата за помош

Врз основа на член 18 , став 1, точка 5 и член 28, од Законот за одбрана, како и генералната наредба за ангажирање на дел од Армија на Република Северна Македонија во мирновремени услови, односно во услови кога не е прогласена кризна, вонредна или воена состојба, претседателот Пендароваски потпиш наредба Армијата да ангажира дел од […]