fbpx

Tags : асфалтира

По половина век се асфалтира патот кон село Добрашинци

Денеска започна да се асфалтира локалниот пат што води кон населеното место Добрашинци, на потегот од  крстосницата со патот кон браната Турија до центарот на село Добрашинци, соопштија денеска од Општина Василево. -Со оглед на фактичката состојба на тертенот пред започнување на активностите и техничката документација, овде се работи за целосна реконструкција која опфаќаше отстранување […]

Се асфалтира улицата „Славчо Стојменски“ во Турското маало

Денеска се става нов слој асфалт на улицата „Славчо Стојменски“ од црквата „Свети 15 Тивериополски свештено маченици“ до СОУ „Никола Карев“. Се реконструира вкупна површина од 730 метри квадратни со отстранување на стариот асфалтен слој, оштетениот тампонски материјал и замена на дотраените рабници на улицата. Овој градежен зафат чини 2 милиони денари обезбедени од општинскиот […]

Се асфалтира пристапната улица во населеното место Нова Маала

Во населеното место Нова Маала, градежната компанија „Бони интерградба“ ангажирана од општина Василево, ја сфалтира пристапната улица односно улицата која води од влезот на населеното место до училишната зграда. Увид во текот на завршната фаза од работата на оваа улица направи градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, кој изрази задоволство од динамиката со која се […]

Општина Босилово асфалтира улица во Моноспитово

Денеска се асфалтира улица во населено место Моноспитово во должина од 650 метри. Продолжуваме и понатаму да работиме за потребите на граѓаните на општина Босилово, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев.