fbpx

Tags : Бела Црква

„Струмички шпагети“ и „Јин и Јанг“ на карневал во Бела

Карневалските групи „Струмички шпагети“ од СОУ „Видое Подгорец“ и „Јин и Јанг“ од СОУ „Никола Карев“ учествуваа на карневалот во Бела Црква, Србија, кој се одржува деновиве и еден од најстарите во оваа држава. Покрај нашите карневалисти на карневалот во Бела Црква учествуваа и карневалски групи од Црна Гора, Хрватска, Словенија и Србија.