fbpx

Tags : библиотека

Библиотеката „Браќа Миладиновци“ -Радовиш одбележа 66 години од постоењето

Општинска народна библиотека ,,Браќа Миладиновци”-Радовиш денес со пригодна свеченост ја одбележа 66 годишнината од основањето и постоењето. На свеченоста, со музичка содржина настапија членови на музичката секција при ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” од Радовиш предводени од професор Александар Ицов, а со сценски драмски приказ насловен како ,,Т’га за југ” се претстави и драмската секција при […]

Доделени наградите од литературниот конкурс по повод празникот на Струмица

Директорката на Локалната библиотека „Благој Мучето“, Тања Гошева, денес ги додели наградите од литературниот конкурс по повод Денот на заштитниците на Струмица „Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“. Во категоријата на средни училишта првата награда и припадна на Светлана Иванова, втора е Верица Апостолова, а третата награда му припадна на Панче Ангелов, сите ученици во СОУ „Јане […]