fbpx

Tags : благодарница

Доделена благодарница на најстариот борец Јован Величковски

Денес ОО на СЗБ од НОБ и граганите подржувачи од Струмица му доделија благодарница на Јован Величковски за неговото учество како Командант на 2 Батаљон на 4 МНО Бригада во ослободување на Струмица. Величковски е на возраст од 99 години и еден од најстарите преживеани борци. На скромната свеченост која беше организирана во седиштето на […]

Танкица Стојанова доби Благодарница на Црвен крст за особен придонес

Танкица Стојанова ја доби престижната Благодарница на Црвен крст на Република Северна Македонија за особен придонес во волонтерството за оваа година. Признанието и беше врачено на денешната свеченост во Скопје по повод 5 декември-Светскиот ден на волонтерството, на која присуствуваше и сопругата на претседателот Стево Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска.