fbpx

Tags : бремени жени

Бремените жени се ослободуваат од работа со физичко присуство, до

Владата на Република Северна Македонија, потсетува дека согласно владина одлука, објавена во Службен весник, бремените жени се ослободуваат од работа и работни обврски со физичко присуство на работното место, до завршување на Пандемијата со КОВИД-19, прогласена од Светската здравствена организација. Содржината на мерките е регулирана со членот 13, точка 11 и членот 16 од Одлуката […]